Verjaardagscadeau voor gamende mannen:

Gaming cadeau

Het is weer zo ver, weer een verjaardag. Wat gaan we dit jaar geven, is de vraag die we onszelf nogmaals stellen. Omdat het zo moeilijk is om creatief te zijn met verjaardagscadeaus hebben we in een vorig artikel al een paar tips gegeven over welke cadeaus geschikt zijn voor mannen (18+). Eén van de cadeaus die we daar voorstelden is het geven van een spelcomputer of videospellen als cadeau. Dit artikel zal dieper ingaan op het geven van dit cadeau, waar moet je op letten en waar kan ik het kopen.

Waarom een spelcomputer of videospel geven?

Ten eerste zul je je waarschijnlijk afvragen waarom je een spelcomputer of videospel zou geven. Het voornaamste is natuurlijk dat gewoon heel erg veel mannen van gamen houden. Daarnaast is er een zeer ruime keuze aan games en spelcomputers verkrijgbaar in diverse prijscategorieën. Weet je dus dat de ontvanger houdt van gamen, dan is het geven van een spelcomputer of videospel een gemakkelijke en goede keuze voor jullie beide.   

Wat moet ik opletten?

Bij het aankopen van een spelcomputer en/of videospellen zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Veel mannen gamen online, dat betekent dat ze samen met vrienden via een online verbinding samen spelen. Om dit te kunnen doen moeten zij wel op dezelfde soort spelcomputer spelen. Voordat je een spelcomputer aanschaft is het dus belangrijk om te weten welk soort spelcomputer je moet kopen.

De keuze van spelcomputer hangt daarnaast ook af van wat voor soort spellen de ontvanger wil spelen. Sommige spellen, zoals Mario Kart, zijn bijvoorbeeld alleen te bespelen op een Nintendo, en dus niet op de twee andere populaire opties de Xbox en de Playstation. Laat je dus goed informeren welke spellen te bespelen zijn op welke spelcomputer en match dit met de wensen van de ontvanger van het cadeau.

Bij het kopen van een spel zijn er twee dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk het juiste spel voor de spelcomputer te kopen. Een Playstation spel werkt namelijk niet op een Xbox. Daarnaast zijn er, zoals eerder genoemd, exclusieve spellen voor bepaalde spelcomputers, zoals bijvoorbeeld Mario. Het is dus belangrijk te weten wat voor spelcomputer de ontvanger bezit voordat je een spel gaat kopen. Vervolgens is het ook belangrijk om te weten wat iemand leuk vindt om te spelen. Er zijn namelijk heel erg veel verschillende spellen, sport spellen zoals Fifa, schietspellen zoals Call of Duty, racespellen zoals Forza en party games zoals Mario Kart. Een schietspel fanaat ga je waarschijnlijk niet heel erg blij maken met Fifa, eveneens het omgekeerde.

Waar kan ik het kopen?

Is het gelukt om te achterhalen wat de wensen van de ontvanger zijn en welke spelcomputer en/of spellen er aangeschaft moeten worden dan zijn er een aantal opties waar je je aankoop kan doen. Ten eerste zijn er een aantal game speciaalzaken zoals Gamespot, Game Mania en Nedgame die een ruime selectie hebben aan games en spelcomputers en een persoonlijke service bieden zodat je met je vragen terecht kan. Ook webshops zoals bol.com, Wehkamp, Amazon en Coolblue bieden spellen en spelcomputers aan. De grotere webshops kunnen vaak net iets betere prijzen aanbieden dan de speciaalzaken, maar kunnen geen persoonlijk advies geven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *