Verjaardagscadeau tips voor een jongen

Cadeau voor hem

Het geven van een verjaardagscadeau kan voor de nodige stress zorgen. Vaak vinden we het moeilijk in te schatten waar we iemand nu echt blij mee kunnen maken. Uiteindelijk spelen we dan toch liever safe en geven we een kaartje met geld: “kan hij zelf iets leuks uitzoeken”. Maar het leuke aan verjaardagen is juist dat je iets krijgt, bijvoorbeeld een cadeau waar iemand persoonlijk aandacht aan besteedt heeft, of juist iets dat je zelf niet zo snel zou kopen. In dit artikel volgen paar tips voor het geven van een cadeau aan een jongen (18+).

Cadeaus geven waar let ik op?

Het spreekt misschien voor zich, maar er zijn bepaalde factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van het juiste cadeau. Ten eerste is het belangrijk een duidelijk budget in gedachte te hebben. Het stellen van een duidelijk budget beperkt in ieder geval al je mogelijkheden, waardoor het makkelijker wordt om binnen een bepaald segment te kiezen. Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren voor wie je een cadeau koopt. Het perfecte cadeau voor je vader is waarschijnlijk niet geschikt voor je eigen kinderen, of een goede vriend. 

Cadeautips >50 euro

Heb je een vrij groot budget, bijvoorbeeld een budget boven de 50 euro, dan heb je natuurlijk erg veel keuze. Binnen dit segment zul je dan ook vooral gaan kijken naar luxe producten. Heeft de ontvanger een luxe en dure hobby zoals bijvoorbeeld gamen, of het bespelen van een muziekinstrument, dan kun je overwegen hier een aansluitend cadeau voor te vinden. Spelcomputers, games, muziekinstrument en diverse attributen zijn dan het overwegen waard. Daarnaast zijn luxe producten zoals geurtjes, horloges, merkkleding en dure dranken zoals whisky een absolute aanrader. Mannen zijn veelal ook echte sportliefhebbers. Voetbalreizen, autoraces en schaatstoernooien geven de gelegenheid om een ervaring als cadeau te geven en daarmee dus een onvergetelijk cadeau te geven. Met een groot budget heb je dus veel bewegingsruimte om een erg toepasselijk cadeau te geven dat perfect aansluit op bepaalde wensen en hobby’s van de ontvanger.  

Cadeautips 25-50 euro

Beschik je over een iets gelimiteerde budget, bijvoorbeeld tussen de 25 en 50 euro, dan niet getreurd. Ook in deze prijsklasse is er genoeg om te kiezen. Ten eerste zijn veel van de eerder genoemde cadeaus ook verkrijgbaar in een lagere prijsklasse. Games, Whisky, sieraden en geurtjes bijvoorbeeld zijn vaak ook onder de 50 euro beschikbaar. Bepaalde elektronica producten zoals koptelefoons en speakers zijn ook te verkrijgen onder de 50 euro. Maar afgezien van luxe producten kun je bij een lagere prijsklasse ook overwegen een praktisch cadeau te geven. Dit kunnen schijnbaar triviale dingen zijn zoals een mooie riem, attributen voor in het huis, gereedschap, keukengerei of verzorgingsproducten. Belangrijk is wel je je afvraagt wat de persoon echt nodig heeft.

Cadeautips <25 euro

Geeft u een klein cadeau dan zijn er bepaalde opties die je kunt overwegen. Naast de absolute klassiekers zoals douche pakketten, scheerproducten, sokken en natuurlijk het befaamde bierpakket, kunt u ook kiezen voor een iets persoonlijkers cadeau. Een boek is vaak het eerste waar we aan moeten denken, en voor goede redenen. Door het enorme aantal boeken en diverse genres is er voor ieder persoon wel een goed boek te vinden. Voor muziekliefhebbers met een old-school platenspeler is een lp altijd een mooie aankoop. Belangrijk bij zowel een boek als een lp is wel dat je weet waar de ontvanger van houdt. Sportliefhebbers zijn vaak blij te maken met sportattributen, denk aan voetballen, gewichten en bidons.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *