Verjaardagscadeau tips voor vrouwen

Verjaardag cadeau

Het is weer zo ver, de verjaardag van je moeder, zus, dochter of vriendin. Wat geef ik deze keer is vaak de vraag die we onszelf stellen. We proberen clichés te vermijden en niet elk jaar hetzelfde te geven. Hoewel het krijgen van een verjaardagscadeau heel erg leuk kan zijn, weet iedereen wel dat het geven van het juiste cadeau vaak voor onnodig veel stress zorgt. Om je een beetje op weg te helpen bij het geven van een cadeau aan een vrouw (18+) volgen in dit artikel een paar cruciale tips.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een cadeau?

Er zijn een paar cruciale elementen die een groot verschil maken voor wat voor soort cadeau je gaat kopen. Het klinkt niemand gek in de oren dat wellicht het belangrijkste is om een duidelijk budget te stellen. Een duidelijk budget geeft al voordat je aan je zoektocht begint een duidelijk segment weer, waaruit je vervolgens gerichter kiezen. Daarnaast is het van belang je duidelijk te realiseren voor wie je een cadeau koopt. Voor je moeder is misschien een boek het beste cadeau, maar voor je beste vriendin kun je wellicht beter gaan voor een goede fles wijn. Ten slotte waarderen we het natuurlijk als het cadeau mooi verpakt is, dus stop wat werk in het versieren van je cadeautje zodat de ontvanger iets uit te pakken heeft.

Cadeautips >50 euro

Met een groot budget, bijvoorbeeld een budget van boven de 50 euro, heb je natuurlijk lekker veel keuzemogelijkheden. Luxe producten zijn dan ook perfect om aan te schaffen binnen deze prijscategorie. Koop iets dat deze persoon niet zo snel voor zichzelf zou kopen. Je kan hierbij denken aan mooie sieraden zoals armbandjes, kettinkjes, ringen en horloges. Boven de 50 euro is er een ruime keuze aan verschillende soorten sieraden, waardoor er zeker iets te vinden is. Parfums zijn vaak ook erg duur en dus leuk om te geven. Belangrijk bij het geven van dit soort cadeaus is wel dat je weet wat voor voorkeuren en smaak de ontvanger heeft. Ten slotte is het ook altijd leuk om een activiteit als cadeau te geven. Bijvoorbeeld een spa dag, high tea, hotel overnachting, sportieve activiteit of een dagje weg zijn betaalbare en leuke opties. Door het geven van een activiteit die je samen kunt doen geef je gegarandeerd een onvergetelijk cadeau.  

Cadeautips 25-50 euro

Maar ook voor mensen met een iets lager budget is er een ruime keuze. In de prijs categorie 25-50 bijvoorbeeld zijn veel van de eerder genoemde producten ook in een goedkopere variant te verkrijgen. Zorg hierbij wel dat je enigszins overtuigd bent van de kwaliteit van het product, je wil tenslotte geen sieraad geven dat na drie keer dragen al verweerd is. Dan volgen er vervolgens een hoop cliché cadeaus. Denk bijvoorbeeld aan een bos (droog)bloemen, een verzorgingspakket, mooi servies, een nieuwe tas of een zonnebril. Deze cadeaus zijn cliché voor een goede reden, ze werken namelijk bijna altijd. Ten slotte kun je overwegen een praktisch cadeau te geven zoals een haarföhn, keukengerei of oordopjes om muziek mee te luisteren. Ga wel bij jezelf na wat de ontvanger werkelijk nodig heeft.

Cadeautips <25 euro

Ook bij het geven van een klein cadeautje valt er nog genoeg te kiezen. Een leuk boek is vaak het eerste dat in ons opkomt. Omdat elke boekwinkel vol ligt met een ruime selectie boeken is er altijd wel iets te vinden dat past. Daarnaast zijn dingen zoals oorbelletjes, drank, nagellak en make-up ook leuk om te geven. Een bos bloemen werkt ook altijd.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *