Een sportevenement geven aan een man

Sportevenement

Verjaardagscadeaus geven is altijd lastig. Vooral mannen zijn vaak er moeilijk iets leuks voor te vinden. In een vorig artikel hebben we al een paar tips gegeven over welke cadeaus geschikt zijn voor mannen (18+). Eén van de cadeaus die we daar voorstelden is het geven van een sportevenement als cadeau. In dit artikel zullen we iets dieper ingaan op het geven van een sportevenement als cadeau.

Waarom een sportevenement geven?

Ten eerste zul je je waarschijnlijk afvragen waarom je een sportevenement zou geven. Het voornaamste is dat je met het geven van een sportevenement een werkelijk onvergetelijk cadeau kan geven. Een bijzondere ervaring en de herinneringen daaraan zijn blijvend, een materieel cadeau daarentegen raakt al snel uit de mode, wordt niet meer interessant bevonden of wordt gewoonweg vergeten. Bovendien is het ook nog eens een heel erg persoonlijk cadeau, dat je makkelijk kan aanpassen op de individuele wensen van de ontvanger. Als laatste, en niet geheel onbelangrijk, is het geven van een sportevenement leuk omdat je het samen kan doen, zo hou je er zelf ook nog iets aan over.

Wat zijn mijn opties?

Het geven van een sportevenement biedt heel veel opties. Voor bijna elke sport, zoals schaatsen, autoracen of voetbal, is er wel een leuk evenement te vinden. Belangrijk bij het geven van dit cadeau is dan ook dat je zeker weet in welke sport, competitie en club iemand geïnteresseerd is, je wil namelijk voorkomen dat je een voetbalfanaat aan de zijlijn bij een hockeywedstrijd zet, of een Chelsea fan naar Arsenal laat kijken. Dit lijkt natuurlijk nogal evident, maar zo makkelijk is het nog net niet. Alleen al binnen het Europese voetbal zijn er veel verschillende competities met diverse clubs om te bezoeken. Het is dus belangrijk om goed na te denken over je keuze.

Vervolgens is het belangrijk om na te gaan waar de juiste evenementen zijn. Veel autoraces, voetbalwedstrijden en schaatstoernooien zijn gewoon in Nederland. Dit betekent dan ook vaak dat je gewoon een leuke dag aan iemand geeft. Maar ook heel veel sportevenementen vinden in het buitenland plaats. Als je een dergelijk sportevenement overweegt te geven moet je dus goed nadenken over zaken als vervoer, wellicht vlucht, verblijf en een datum waarop jullie beiden beschikbaar zijn.

Hoe regel ik het?

Bij een sportevenement kun je overwegen alles zelf te regelen, of je kan een complete sportreis boeken bij een van de vele aanbieders. Voor sporten zoals voetbal en formule 1 zijn er heel erg veel maatschappijen die complete reizen verzorgen, dat betekent dat de maatschappij de tickets, vervoer en het verblijf regelt. Het fijne hieraan is natuurlijk dat je in principe alleen je koffer hoeft te pakken en je bent klaar. Natuurlijk zijn er ook wat nadelen. Zo is een georganiseerde reis vaak wat duurder door de commissies die de maatschappij vraagt. Daarnaast is het belangrijk goed te na te gaan of de maatschappij  betrouwbaar is, er zijn namelijk veel fraudeurs actief in dit segment.

Het zelf regelen van een reis is natuurlijk ook heel leuk. Het grote voordeel is natuurlijk dat je zelf zeggenschap hebt over vervoer en verblijf. Daarnaast is de kans vrij groot dat je goedkoper uit bent. Het nadeel is natuurlijk dat het organiseren van een sportreis redelijk wat tijd kost, tijd die je wellicht niet hebt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *