Kamerplanten

KAMERPLANTEN IN LEVEN HOUDEN

U heeft een prachtige kamerplant gekocht, maar weet niet hoe u hem het beste kunt onderhouden. We helpen u graag met een paar tips, zodat u nog lang kunt genieten van uw nieuwe kamerplanten.

Water


Water geven is natuurlijk erg belangrijk voor het welzijn van uw plant. De meeste planten redden zich prima wanneer ze 1 keer per week water krijgen, maar voel altijd even de bovenste laag aarde. Is deze droog? Dan kan uw plant wel wat water gebruiken. Zorg er echter wel voor dat uw plant niet modderige ondergrond staat. De wortels van de plant zullen dan te nat staan en gaan rotten.

Plantenvoeding


Op het label dat bij uw nieuwe plant ziet kunt u zien of en welke plantenvoeding uw plant nodig heeft. Plantenvoeding geeft u in de lente of de zomer, wanneer uw plant zich in het groeiseizoen begeeft. Het zorgt ervoor dat uw plant beter groeit, weerbaarder is en er bovendien mooier uitziet. Plantenvoeding kunt u bij elk tuincentrum krijgen, ook kunt u vaak specifieke plantenvoeding per plantensoort krijgen. Let hier dus goed op.

Licht


Een belangrijk onderdeel van het verzorgen van uw nieuwe kamerplant. De ene plant is de andere niet en heeft dus ook een andere hoeveelheid zonlicht nodig. De hoeveelheid zonlicht wordt onderscheiden in 3 categorieën. De eerste categorie: ‘zon’, houd in dat uw plant zonlicht goed kan gebruiken en er ook goed tegen kan. Bij de tweede categorie ‘half-zon’/ ‘half-schaduw’ kan de plant wel tegen zonlicht, maar dan wel het liefst gefilterd zonlicht. Zet deze planten dus niet in de directe zon, maar bijvoorbeeld achter de gordijnen. Als uw nieuwe plant onder de laatste categorie valt, dan is deze het best af met weinig fel licht.

Praten


Uit verschillende studies is gebleken dat het praten tegen planten bevorderlijk zou werken voor de groei van de plant. Het praten zou zorgen voor een hogere productie van koolstofdioxide, wat planten weer omzetten in zuurstof, waardoor ze beter groeien. Ook blijkt uit een ander onderzoek dat rustige, harmonieuze muziek zorgt voor grotere en sterkere planten. Drukke en agressieve muziek zouden planten dan weer minder waarderen: dit zorgde voor kleinere en gestreste planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *