Wanneer vriendschap loslaten

Wanneer vriendschap loslaten

Soms kunnen bepaalde vriendschappen je veel kosten vooral als jij degene bent die geeft en je vriendschap geeft je er helemaal niks voor terug. Je moet jezelf eerst afvragen waarom je bevriend met met die persoon. En dan is het inderdaad waard om die vriendschap te behouden?

Is het uberhaupt wel echte vriendschap?
Echte vrienden herken je namelijk aan dat ze om je geven.
En niet hele tijd van je nemen dat zijn echte vrienden.
Mensen die er voor je zijn door dik en dun!

Je zal vooral moeten oppassen voor zogenaamd vrienden die niks van je weten en zich voor doen alsof ze je vrienden zijn.

Geven geven maar niet krijgen?

Als je alleen maar geeft in een vriendschap maar die persoon is er nooit voor jou dan weet je dat dit niet een echte vriendschap is. Een vriendschap bestaat uit 2 vrienden die veel voor elkaar over hebben en elkaar helpen in het leven. Sommige vrienden maken misbruik van jou vriendelijkheid dat je hun geld of aandacht geeft.

Wanneer moet je een vriendschap loslaten ?

Wanneer je merkt dat een vriendschap jou teveel kost en de andere persoon niks eraan doet om zichzelf te verbeteren. Dan weet je dat dit helemaal niks gaat worden. Eigenlijk moet je zelf kunnen inschatten of een vriendschap te negatief wordt voor jou zelf.

En moet je eigenlijk egoistisch zijn en aan jezelf denken of het een toegevoegde waarde is voor jou. Soms hoef je niks uit een vriendschap te halen. Maar stel je voor dat je vrienden bent met iemand die jou totaal niet waardeert en je misbruikt voor je geld of aandacht maar totaal niet aan jou denkt. Alleen maar over zichzelf praat en niet over jou…

Verwateren van de vriendschap

Geen tijd? Geen zin? Dat horen we wel vaker bij vrienden, maar wanneer dit teveel gebeurt dan weet je dat er wat mis kan zijn met je vriendschap.

Een goede voorbeeld is wanneer een vriend of vriendin maanden niks van zichzelf laat weten. En ook geen moeite doet om weer contact met je op te zoeken. Zo herken je ook meteen dat hij of zij niet veel om je geeft. Als je om iemand geeft dan ben je ook vaak bereid om contact op te zoeken en moeite te doen om die vriendschap te houden.

Vrienden die totaal de mis in gaan

Vrienden die drugs gebruiken en criminelen worden kan ook een teken zijn om de vriendschap te verbreken. Vaak ben je een weerspiegeling van jou vrienden je bent waarmee je omgaat. Als je vaak omgaat met drugsdealers dan ben je ook geneigd om wat losser te zijn met drugs. Ga je vaak om met ondernemers dan ben je ook geneigd om wat meer te gaan ondernemen.

Vrienden die continue in de problemen komen

Er zijn ook vrienden die continue in de problemen komen. Dus vrienden die vooral in de problemen komen met de wet. Ze stelen, bedriegen, belazeren en liegen iedereen die ze kunnen vinden inclusief jou! Deze vrienden zijn besmettelijk en zullen hoogst waarschijnlijk ook jou negatief bevloeiden.
Het kunnen wel echte vrienden zijn maar je moet jezelf afvragen of het wel waard is.

Waarschijnlijk zou je ouders er ook niet zo positief over je vrienden praten als ze bedriegen, belazeren en liegen. Alleen jij weet wanneer je je vriendschap moet loslaten. Als je merkt dat jij ook in de problemen komt door die ene vriend of vriendin dan raad ik je aan om toch maar afstand te nemen in je vriendschap in plaats van aardig te doen en dit eeuwig laten door te gaan. Want soms moet je ook aan jezelf denken en niet aan die slechte negatieve vrienden die je hoogstwaarschijnlijk ook zouden belazeren.

Wanneer moet je het wel behouden?

Als je vriend tijdelijke problemen heeft die langzaam maar zeker worden opgelost kan je de vriendschap wel behouden. Omdat ze waarschijnlijk op dit moment niet goed voelen door hun situatie maar zullen wel veranderen hopelijk.

Leave a Reply