Vrienden blijven na afwijzing

Vrienden blijven na afwijzing

Stel je voor je hebt een leuke date met een persoon die je hebt ontmoet via tinder of real life. Je merkt al vrij snel tijdens je date dat je een hele goede klik hebt met dat persoon. Echter niet op een romantische manier je hebt het heel gezellig met deze persoon maar je bent niet seksueel aangetrokken. Dus je wilt heel graag vrienden blijven ook al zijn jullie niet aangetrokken tot elkaar. Voordat je verder gaat is het belangrijk om te weten dat een vriendschap met romantisch interese niet een ideale vriendshcap zal zijn. Aangezien de andere persoon hoop zal hebben en alsnog zal proberen om een relatie te beginnen met je. Dus het aller eerste wat je moet doen is de verlangen kalmeren dat de andere een relatie met je wilt beginnen en dat het ook niet gaat gebeuren. Maar dat jij en hopelijk ook de andere persoon dit prima vindt.

Vertel dat jullie beter af zijn als vrienden in plaats van geliefden

Nadat jullie samen een goede gesprek hebben gehad over dat jullie geen relatie willen hebben.

Maar beter afzijn als vrienden dan kan je pas een mooie vriendschap beginnen. Maak het ook duidelijk dat het niet ligt aan de persoon want soms denken ze dat ze te lelijk voor je zijn of iets in die richting. Maar dat is het uiteraard niet.

Een vriendschap wordt ook vaak gecreerd omdat 2 personen goed met elkaar kunnen vinden. Vaak hebben ze ook gelijke gronden dus interreses die ze kunnen delen met elkaar. Daarom is het ook zo makkelijk om naar judo te gaan en vrienden te maken. Omdat je als interrese judo hebt en hun ook dus je kan makkelijker vrienden maken omdat jullie allebei van judo houden. Dat is hetzelfde wat je moet doen met de mensen waarbij je ze hebt afgewezen maar toch als vrienden wilt hebben. Je moet gelijke gronden vinden kijken waar jullie interreses liggen en daarop inspelen. Je kan zoiets zeggen als hey zullen we volgende week voetbal kijken als jullie intersse in het voetbal liggen. Zo kan je namelijk je vriendschap creeeren zo lijd je ook van de afwijzing af naar een vriendschap.

Stel grenzen

Nadat je de afwijzing hebt geaccepteerd of dat de andere het heeft geaccepteerd. Moet je ook grenzen stellen ik vind iemand anders leuk ik wil niet flirten. Stel je grenzen aan en maak dit licht duidelijk aan de andere persoon. Je moet het duidelijk maken dat je geen interrese hebt in een romantische relatie met hem of haar. Forceer dit niet al te veel wees duidelijk maar niet te rechtstreek je wilt niet overkomen als een klootzaak.

Doe het rustig aan

De andere persoon of jij kan gekwest zijn doordat je niet hebt kunnen krijgen wat je wou een relatie met iemand waar je verliefd op was. En nu probeer je het te accepteren om een vriendschap te krijgen met iemand waar je verliefd op bent. Dat kost tijd….

Als je dit teveel gaat forceren krijg je veel gedoe de andere wilt dan misschien toch geen vriendschap omdat je het zo af dwingt neem het rustig aan. Stel het voor en geef het tijd om te rijpen alleen zo kan je een mooie vriendschap creeeren.

Vrienden maken met haar of zijn vrienden

Als je vrienden maakt met zijn of haar vrienden kom je meestal van zelf in de omgang van die persoon. Zo leer je elkaar allemaal beter kennen en raak je gewend om in elkaar omgang te zijn. Zo kan je dan ook makkelijker overgaan van een ex geliefde naar een vriend of vriendin. Het is wel het beste dat jullie niet aan jullie vrienden vertellen dat jullie een verleden hebben. Want dit kan of negatief of positief uitpakken maar het liefste wil je alle risico’s voorkomen.

Als het niet kan kan het niet

Als iemand helemaal verliefd is op je en het niet kan accepteren om vrienden te worden. Moet je het helaas loslaten want als iemand zo erg verliefd op je is zal het niet automatisch veranderen wanneer jullie vrienden worden. Dus laat het gaan in deze situatie het is het totaal niet waard.

Slechte persoonlijkheid?

Je kan een aantal mensen herkennen door het gedrag dat ze vertonen bekijk goed of die persoon bijvoorbeeld wraaklustig is of misschien wel te egocentrisch. Ik ik ikuh en de rest kan stikken? Voorkom deze mensen en probeer vooral niet om een vriendschap met ze te beginnen.

Ook heb je mensen die energie verslindend zijn mensen die continue energie opzuigen van je en vaak zielig doen tegen je.

Deze kosten zoveel energie dat je er moe van wordt en het zijn slechte vrienden. Die je alleen gebruiken voor je aandacht en je energie. Je hoort alleen van ze wanneer ze het slecht hebben maar wanneer het goed gaat hoor je ze niet.

Conclusie

Hopelijk heb je genoten van onze Vrienden blijven na afwijzing lijst. Wat het belangrijkste is dat je eerst de persoon geruststeld en dat het beter is om vrienden te zijn in plaats van geliefden.

Leave a Reply