Pretparken nederland

Of je nou iets leuks wilt doen met de kids of dat je zelf van pretparken houdt. Hebben wij een leuke lijst gemaakt van de beste pretparken in nederland.

Elke pretpark heeft zijn eigen stertke en mispunten. Walibi is bijvoorbeeld gevuld met achtbanen maar is veel minder sterk gericht op kinderen. Hun doelgroep is daarbij ook tieners en volwassene. Terwijl efteling groter en wat meer gericht is op sprookjes en avontuur. Dit is dan ook ideaal voor gezinnen maar minder leuk voor volwassen tenzij ze van sprookjes houden uiteraard.

Walibi

pretparken nederland

Als je van achtbanen houdt is walibi de perfecte keuze. Je hebt achtbanen die over de kop gaan om jou adrenaline op te pompen. Inmiddels is Walibi al 4 keer van naam veranderd. Misschien ken jij het eerder als Six Flags of als je wat ouder bent Flevohof. Thuis tot de hoogste, snelste en langste achtbaan van de Benelux(de Goliath) en de eerste ondersteboven tweezitsachtbaan van de wereld maakt Walibi Holland de perfecte keus voor de thrill seekers onder ons. Ook als je niet super snel over de kop wilt kan je met een totaal van 35 attracties, waarvan 7 achtbanen en 3 waterattracties ook lol beleven als je geen fan bent van achtbanen.

Tickets
Afhankelijk van datum tussen ongeveer €25 – €30

Locatie
Spijkweg 30
8256 RJ Biddinghuizen
Flevoland

Efteling

Attractiepark de Efteling is de grootste attractiepark in de Benelux. En na Disneyland en Europa-park is het ook een van de meest bezochte attractieparken in europa. Er is voor ieder wat wils. Parkshows en entertainment waaronder het grootste watershow van Europa, achtbanen voor de waaghalzen en veel meer. De Efteling is een wonderlijke plek midden in het natuur vol fantasie en verbeelding. 

Tickets
€40
Kinderen t/m 3 jaar gratis

Locatie
Europalaan 15171 Kaatsheuvel
Noord-brabant

Toverland

De Efteling is niet het enige magische attractiepark in Nederland. In het zuiden ligt er nog een betoverend pretpark, het zit zelfs in de naam. Toverland, een attractiepark in Limburg is een park vol verbeelding. Het park is onderverdeeld in verschillende mythische steden en landen, van de Keltische Avalon uit de verhalen van koning Artuur tot de Oudgriekse Ithaka. Met 35 attracties waarvan 5 achtbanen, is er meer dan genoeg te doen met een gezonde dosis fantasie. Als Disneyland voor jou een beetje te ver is dan is Toverland zeker een super alternatief.

Tickets
Volwassenen en kinderen t/m 120cm  €31
kinderen onder 120cm €23
55+ €28,50

Locatie
Toverlaan 2
5975 MR Sevenum
Limburg

Duinrell

Duinrell is een vakantiepark met een attractiepark in de achtertuin. 
Het park staat midden in het natuur en vlakbij het strand. Je kan lekker hard in een achtbaan, zwemmen in het Tikibad, of wat kalmer aan doen in bijv. de zweefmolen. Pret voor de hele familie. 

Tickets
Vanaf €24.50

Locatie
Wassenaar
Zuid – Holland

Julianatoren

Woon jij of ben jij in de buurt van Gelderland en wil jij de kinderen een gezellige dag uit gunnen? Breng ze dan lekker naar Julianatoren. Met maar liefst 62 attracties, 1 achtbaan, 1 darkride is er meer dan genoeg te beleven. Het is echt voor de kinderen bestemd. Je tiener dochter zou zich er wel te stoer voor voelen. 

Tickets
vanaf 2 jaar €25
(€24 ONLINE)

Locatie
Amersfoortseweg 35
7313 AC Apeldoorn
Gelderland

Slagharen

Als je een altijd al hebt willen leven in het wilde westen maar jammer genoeg ben je te laat geboren dan is Slagharen misschien voor jou toch het manier om aan je trekken te komen. Een familiepark dat ontstaat uit een campping, een waterpark, een attractiepark en vakantiepark.Het attractiepark  heeft 35 attracties, 2 achtbanen, 1 darkride en 4 waterattracties geheel in de sferen van het wilde westenHet waterpark is in mexicaanse sfeer met faciliteiten zoals o.a. een bubbelbad, sprayparken en zwembad.Als camperen iets voor jou is dan kan dat ook bij het park. Met 10 x 10m ruimte, stroom en kabeltelevisie.

Ticket
€12,95
(waterpark €8,25)

Locatie
Zwarte Dijk 37
7776 PB Slagharen
Overijssel

Avonturenpark Hellendoorn


Slagharen is niet het enige park in Overijssel. Avonturenpark Hellendoorn is er ook nog. Met een slagzin als ‘kom maar langs… als je durft’ worden de je uitgedaagd om een spannend avontuur te gaan beleven. Als je opzoek bent naar een uitdaging dan vraag ik je wel om op te letten naar je leeftijd want Avonturenpark Hellendoorn zal denk ik niet je hart sneller doen kloppen boven de leeftijd van 15. Als je ervoor kiest om een bezoek te brengen aan het park vergeet dan zeker niet een zwembroek mee te nemen de slidepark heeft maar liefst 11 glijbanen om van te genieten. Er zijn evenementen van juni tot en met oktober in het park, als je van plan bent een bezoek te brengen aan avonturenpark Hellendoorn dan is het aan te raden om tijdens een van deze evenementen te gaan. De evenementen voegen extra waarde toe aan je ervaring. Bezoek de site om te kijken wat jou het leukst lijkt. 

Ticket
Zonder datum €24,50
Op datum vanaf €15,50

Locatie
Luttenbergerweg 22,
7447 PB Hellendoorn
Overijssel

Familiepark Drievliet

Familiepark Drievliet is een leuke atractiepark in Den Haag voor de jongere leden in de familie. Met 31 attracties, 4 achtbanen, 1 darkride, 2 waterattracties is het een super plek omhvoor de kinderen om uit hun bol te gaan. Dagje drievliet, wie wil dat nou niet. 

Ticket
kinderen tot 1 meter komen gratis binnen.
vanaf 1 meter incl. volwassenen €22.50

Locatie
Laan van ‘s-Gravenmade Den Haag
Zuid-Holland

Leave a Reply