Mannen die weglopen bij ruzie

Mannen die weglopen bij ruzie

mannen die weglopen bij ruzie doen dit meestal als ze een conflict hebben. Vaak hebben ze in het verleden iets meegemaakt wat hun niet goed beviel. Daardoor willen ze een ruzie ten aller tijde voorkomen. Vaak helpt het ook om met ze te praten, om hun trauma te verzachten. het is namelijk zo dat we gevaar ten aller tijde willen vermijden. Om je zo goed mogelijk te helpen hebben wij een Mannen die weglopen bij ruzie lijst gemaakt. Zodat je alle ruzies met mannen kan voorkomen. Maar uiteraard helpt dit ook voor vrouwen.

Ruzie goedmaken tips

Het allereerste wat je moet duidelijk maken is dat er geen gevaar is.
Maak het duidelijk dat je geen ruzie wilt op dit moment. Zodra het duidelijk is dat je geen ruzie wilt maken dan kan je excuses aanbieden voor alle ruzies en dat het nu belangrijk is om geen ruzies meer te maken. Bespreek ook wat jullie samen kunnen doen om ruzies te voorkomen.

Redenen waardoor je ruzies kan hebben

 1. Geld
 2. Weinig aandacht voor elkaar
 3. Familie problemen
 4. Verslaving
 5. Meningsverschillen
 6. Discriminatie
 7. Iemand steelt iets van je
 8. Gezeur
 9. Roddels
 10. Vreemdgaan
 11. Iets kapot maakt
 12. Problemen op werk

Ruzie door geld

mannen die ruzie hebben door geld

Het kan zijn dat je ruzie hebt door geld. Je kan in een situatie zitten waarbij de man veel geld uitgeeft aan zijn hobby waardoor jij dan vel gaat reageren. Daarbij moet je afvragen of het terecht is dat hij veel geld uitgeeft aan zijn hobby. Als hij bijvoorbeeld 200 euro uitgeeft aan zijn hobby per maand maar jullie hebben maandelijks genoeg geld over om alles te betalen en alles te doen wat noodzakelijk is dan is er geen reden om hierover boos te worden. Echter als de man veel geld uitgeeft en daardoor krijgen jullie financiele problemen. Dan moet je de man uiteraard hierover aanspreken.

Familie problemen

Wat als er familie problemen zijn? Wat als bijvoorbeeld je moeder ziek is en de man wilt haar niet bezoeken. Dat kan namelijk veroorzaakt zijn door een van de volgende punten:
 Trauma in het verleden, Het maakt hem niks uit, Andere problemen.
Dit kan je vaak alleen oplossen met hulp ik zou je aanraden om contact te nemen met je huisarts en te vragen wat de vervolg stappen zijn om dit allemaal te verhelpen.

Hoe erg is de ruzie ?

Het ligt er ook natuurlijk aan hoe erg je ruzie is. Is er sprake van fysiek geweld tijdens jullie ruzie dan is het logisch dat hij wegloopt misschien zelfs wegrent. Als dit het geval is dan kan je rekenen op extreme reacties of hij gaat aggresief worden en terug slaan of hij krijgt een shut down en wilt meteen weg van je. Dit kan ook mentaal gevolgen hebben voor jullie beiden.

Geld

Problemen met geld kan een primaire reden zijn waarom jullie ruzie hebben. Vaak valt er weinig aan te doen waardoor de ruzies erger en erger worden. Het kan namelijk zo zijn dat jullie schulden hebben en dit willen oplossen maar jullie verdienen beiden te weinig. Als dit het geval is probeer hierover geen ruzie te maken maar probeer hulp te zoeken ga naar een maatschappelijke werker die je hier verder mee kan helpen.

Weinig aandacht voor elkaar

Als jullie weinig aandacht voor elkaar hebben door bijvoorbeeld werk. Vraag dan vakantie dagen aan en ga samen wat leuks doen. Hierdoor los je namelijk meteen je ruzies op en besteed tijd aan elkaar want geld is tijdelijk en jullie relatie hopelijk niet.

Vreemdgaan

Dit is een hele lastige om eerlijk te zijn weet niemand hoe je dit perfect kan oplossen. Dit is een permantente beschadeging tot je relatie/vriendschap/familie relatie.

Enkele tips die ik je wel kan meegeven is het volgende:
1. Bespreek wat er nu gaat gebeuren
2. Als jullie verder gaan in jullie relatie wat zijn de nieuwe regels
3. Bespreek ook de vervolg stappen voor als het toch weer misgaat.

Sommige mannen willen dit wel ten allertijde voorkomen.
Daarom lopen ze ook weg bij een ruzie. Als dit bij jou voorkomt confronteer hem op een zachte manier om weglopen te voorkomen. vertel hem dat je rustig wilt praten zonder dat er wat ergs gaat gebeuren dus hij heeft niks om zo bang voor te zijn. Mannen kunnen zo bang zijn geworden door hun verleden omdat ze waarschijn iets ergs hebben meegemaakt. Daarom willen ze dit ten allertijde voorkomen maar als je hem verteld dat er niks te vrezen valt zal hij sneller ingaan op wat je te zeggen hebt.

Discriminatie

Of we willen of niet discriminatie speelt nog steeds een rol in onze samenleven . Dit kan zowel bij Nederlanders gebeuren even als afrikanen.
Als je een woord gebruikt om een “ras” te beschrijven dan ben je fout bezig.
Dit kan een grote probleem zijn daardoor adviseer ik je om dit achter je te laten om alle relaties te verbeteren. Wij als mensen zijn hetzelfde geen huidkleur kan ons onderscheiden.

Stelen

Het kan pijnlijk zijn wanneer iemand iets van je steelt vooral als het de liefde van je leven is. Maar waarom zou iemand dat doen ? Iedereen steelt om zijn eigen redenen sommige stelen omdat ze meer willen. Andere stelen omdat ze het nodig hebben omdat ze er absoluut niet zonder kunnen. Daarom moet je achter halen waarom iemand steelt en vragen waarom ze dat doen om dat probleem op te lossen.

Pas wel op sommige die stelen niet omdat ze moeten maar omdat ze kunnen. Of dat ze voelen dat alles van hun is. Deze mensen moet je ten allertijde vermijden. Deze kunnen je leven totaal verwoesten vooral als je ze veel geeft.

Roddelen

Slecht over anderen praten doet ook pijn waarom zou iemand dat doen?
Misschien irriteren ze zich aan een aantal van jouw acties maar zelfs dan is het niet terecht om slecht te praten over iemand. Probeer dit op te lossen om direct de persoon erop aan te spreken. Als je dit niet doet dan zal de persoon doorgaan en doorgaan denkend dat ze hiermee weg kunnen komen.

Mannen die weglopen bij ruzie hebben een reden?

Sommige mannen die weglopen bij een ruzie hebben geen reden om weg te lopen. Soms is het omdat het kan en mannen het liever vermijden dan een confrontatie aan willen gaan. Dit kan ook zwak overkomen bij mannen omdat een man meestal zijn standpunt moet vasthouden en verdedigen in plaats van dat hij het makkelijk moet toegeven.

Aggresieve mannen

Je hebt ook agressieve mannen die uitbarsten en dan weglopen. Deze mannen veroorzaken vaak ruzies barsten uit en dan gaan ze weg. Hoe ga je met zulke mensen om? Je moet vooral rustig blijven oogcontact houden en niet in discussie gaan. Zet meteen een grens aan dat je zijn gedrag niet tolereert. Als je over je heen laten lopen dan gaan ze dit vooral vaker doen. dit zie je ook terug in de apen wereld zodra een aap een andere domineert met aggresieve houding dan wordt hij weggejaagd door anderen. Dit gebeurt ook bij mensen als ze een andere domineren dan zullen ze je ook behandelen als een minderwaardige persoon.

Problemen op werk

Dit is een vaak voorkomende probleem problemen op werk beïnvloed heel snel je persoonlijke leven. Het kan zelfs zo erg worden dat je trauma van kan krijgen. Dit wordt vaak veroorzaakt door werk stress deadlines of dat mensen je continue vertellen dat je niet goed je werk doet. Dit kan op je persoonlijkheid weerspiegelen. Hierdoor kunnen mannen weglopen van conflicten omdat ze geen zelfvertrouwen meer hebben.

Mannen die weglopen bij ruzie Conclusie

Iedereen heeft gevoelens en daar moet je voorzichtig mee zijn. Probeer zoveel mogelijk te praten om ruzies te voorkomen. Dus hopelijk heb je genoten van onze Mannen die weglopen bij ruzie lijst en mocht je suggesties hebben stuur ons een email.

Leave a Reply