Leuke dingen om te tekenen

Leuke dingen om te tekenen

leuke dingen om te tekenen kan enorm leuk zijn alleen de vraag is wat ga je nu tekenen ? Dat is een vraag die ik ook vaak stel. Daarom heb we een leuke lijst gemaakt zodat jij precies weet wat jij moet tekenen.

Als je iets gaat tekenen dan is het belangrijk dat je weet wat voor soort tekeneningen je wilt maken. Je kan bijvoorbeeld rechte lijnen tekenen zoals bussen en vrachtwagens, gebouwen. Of je kan ervoor kiezen om iets te tekenen met vloeiende lijnen zoals tijgers en mensen.

Tijgers

Tijgers zijn gevaarlijke en prachtige dieren die spanning uitstralen. Hoe vaker je een tijger gaat tekenen hoe meer je ze gaat waarderen en gaat realiseren hoe prachtig deze dieren wel zijn.

Draken

een draak tekenen

Gelukkig bestaan draken niet maar ze zijn net als de tijgers prachtige wezens. Ze stralen ook spanning en gevaar naar het publiek toe.
Echter dit zijn wel wat meer mystieke wezen de gebruiker weet veel minder over draken dan hij weet over tijgers. Daarom moet je ook voorzichtig zijn met de aanpassingen die je op je draak tekent als je een onbekend object tekent op je draak herkenen onze brein waarschijnlijk niet wat dat is en zal jou beeld naar de gebruiker toe verwazigen. Wees daarom voorzichtig met objecten die niet echt bestaan.

Natuur

natuur tekenen

Gelukkig herkent onze brein het natuur wel heel duidelijk.
Bomen, planeten, bergen dit herkennen we allemaal.
Als je het natuur gaat tekenen dan moet je rekening houden met de kleuren en de landschappen. Als je een beginneling bent dan kan je het beste beginnen met een bloem of een voorwerp. In plaats van een complete bos met bomen en landschappen. Als je kan concentreren op 1 voorwerp en die zo goed mogelijk gaat tekenen kan je jezelf veel meer verbeteren.

Mensen

mens tekenen

Elke mens is prachtig op haar of zijn manier. En wat nog prachtiger is om ze te tekenen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld draken bestaan mensen wel en vereisen veel details, schaduw en textuur.

Een goede kunstenaar kan heel goed emoties vastleggen op papier.
Dit door je door eerst emotie te herkennen. En na te tekenen bekijk anders deze afbeelding en bekijk de verschillen.

emoties tekenen

hier zie je een character met een aantal emoties. Linksboven zie je dat de character blij is. En rechtsonder zie je bijvoorbeeld dat hij verrast is dit kan je makkelijk herkennen door zijn gezichtsuitdrukking als jij dit ook op jouw characters kunt weerspiegelen dan komen je characters tot leven.

Vogels

vogel tekenen

prachtige vliegende wezens die op onze planeet rond vliegen. Je kan ook vogels tekenen deze kan je het beste met een motion tekenen dit houdt in dat je ze tekent met een beweging. Dit is een van de leuke dingen om te tekenen en daarom raadt ik je deze absoluut aan.

Vlinders

vlinders tekenen

Ook kunnen insecten een interessant onderwerp zijn om te tekenen. Deze kan je net als de vogels in een motion tekenen hiermee kan je spectaculaire tekeningen maken.

Bloemen

Leuke dingen om te tekenen

Als je wat rust wilt in je woonkamer dan kan je een leuke schilderij maken met planten. dit is niet overweldigend voor je woonkamer plus het straalt rust uit. Bloemen zijn meestal makkelijke voorwerpen om na te tekenen. Dus als je een beginner bent dan raad ik je aan om hiermee te starten.

Dolfijnen

Leuke dingen om te tekenen
Leuke dingen om te tekenen

Dolfijnen zwemmen in het water en die moet je ook natekenen het liefste doe je dit in kleur om meer uitstraling te veroorzaken. Als je ook vloeiende lijnen kunt tekenen dan raad ik je aan om dit te doen in je tekening dit zorgt ervoor dat je dolfijn levend utistraalt.

Herten

hert tekenen

Herten tekenen kan enorm leuk zijn en spannend. Ze komen ook voor in harry potter waardoor ze nog meer werden gewaardeerd. Als je ze gaat natekenen dan moet je wel rekening houden met hun vacht,ogen en oren.

Beroemdheden

beroemheid tekenen

Je kan ook beroemdheden tekenen zo herkent iedereen je tekening en zijn ze ook onder de indruk van jou tekening. Zo krijg je meer waardering dan bijvoorbeeld een simpele huis te tekenen. Sommige mensen op het internet kopen ook tekeningen van beroemdheden als deze goed zijn gemaakt. Dus als je niet alleen maar bent gemotiveerd voor het tekenen van een beroemdheid laat dan het geld jou motivatie zijn. Echter raad ik dit wel af als dit je hoofd inkomen wordt. Dus probeer dit als een side job te houden in plaats van je hoofd inkomen.

Je kan echter beroemdheden tekenen zoals: Brad pit, Marilyn Monroe, Nelson Mandela, Donald Trump, Elvis Presley, etc.

Auto’s

Leuke dingen om te tekenen

Auto’s tekenen vereist vooral vloeiende lijnen die niet onderbroken worden. In tegenstelling tot andere objecten moeten auto’s getekend worden met vloeiende lijnen en geen ruwe kromme lijnen. Sommige auto’s hebben wel zoals deze ronde vormen. Omdat auto’s aerodynamisch zijn hiermee besparen ze ook brandstof als je hoekige auto’s zou hebben dan zal de luchtdruk de auto meer weerstand aanbieden. Wat enorm jammer zou zijn uiteraard.

Oceaan / Golven

golven tekenen

Golven van de oceaan geven een complete rustgevend gevoel voor degene die ernaar kijkt. Het tekenen van golven is wel een uiterst moeilijke taak aangezien je de kleuren op de juiste manier moet worden ingevuld.

Uil

uil tekenen

Uilen hebben leuke uitstraling voor met die scherpe ogen die meteen naar je toewijzen. Om uilen goed te tekenen moet je je ze eerst oefenen probeer eerst ronde en ruwe vormen te tekenen en dan in te vullen met veren. Details komen later focus eerst op de basis.

Honden

een hond tekenen

Honden zijn prachtige dieren ook wel man’s beste vriend genoemd. Deze dieren hebben veel haren die je tijdens je tekening ook naar voren moet brengen. Maar ook zijn de ogen en de vormen belangrijk deze weerspiegelen de character van een hond.

Probeer eerst de basis van een hond te tekenen wanneer je dit voor het eerst doet. De details komen later die kan je namelijk ten allertijde toevoegen. Het is ook namelijk zo dat de basis anatomie van een hond belangrijk is dan de details om ze te herkennen. Zodra je de basis anatomie begrijpt dan kun je leren hoe je meer details toevoegd aan je tekening.

een hond tekenen

Vrachtwagens

vrachtwagen tekenen

net als de auto hebben vrachtwagens vloeiende en rechte lijnen nodig. Je hebt ook monstertrucks die zijn ook hartstikke tof om te tekenen. Ook zijn er bijvoorbeeld moderne vrachtwagens die eruit zien alsof ze van de toekomst komen. zoals de tesla super truck!!

tesla tekenen

zoals je hier ziet ziet de tesla super truck eruit alsof hij van de toekomst komt en de wereld gaat veroveren. Dit is ook een leuke voorwerp om te tekenen. Op deze manier leer je ook om dingen te tekenen die je bijvoorbeeld voor games kunt gebruiken of films. Als je dit ook vaak genoeg tekenent en je geheugen houdt dit vast dan kun je dit vooral gebruiken voor fantasie tekeningen waarbij je je fantasie gebruikt om dingen te tekenen.

Ogen

oog tekenen

Ogen zijn meestal makkelijker om te teken dan bijvoorbeeld een heel menselijke lichaam. Daarom beginnen meeste beginnelingen vaak met de ogen. Als het je niet lukt om een realitische oog te tekenen dan raad ik je aan om anime ogen te tekenen die zijn namelijk simpeler dan realitsche ogen.

Mode

mode tekenen

Mode kan een interessant onderwerp zijn om te tekenen. Vooral als dit onverwacht kan zijn voor je want mode laatste is onvoorspelbaar. Daarom is het ook zo spannend om te tekenen! Als je inspiratie zoekt dan raad ik je aan om te kijken op
https://www.pinterest.com/rtlkoffietijd/inspiratie-mode-beauty/?lp=true hier zit namelijk mode inspiratie foto’s waar je leuke inspiratie kunt vinden.

Verder is er ook sport mode, mannen mode en kinder mode allemaal hebben hun eigen uiterlijk. Ook heb je fantasie mode die elfen bijvoorbeeld dragen in fantasie wereld.

Game characters

mario tekenen

Je kan ook je favoriete game characters tekenen zoals mario, halo, god of war, overwatch. De mogelijkheden zijn grenzeloos.
je kan game characters tekenen zoals:

Mario

game tekenen

Mario is een van de beroemdste game characters aller tijde een van de mainstream characters. Nintendo had alleen SEGA als een serieuze concurrent had die hadden sonic als character ook een hele leuke character om te tekenen.

God of war

god of war tekenen

Ruimte

ruimte tekenen

een geheimzinnige plek met geheimen en antwoorden tot zelfs de diepste vragen. Waarom bestaan we ? Zijn we de enige ? Dit zijn vragen die vele van ons stellen maar alleen de universum kan ons het antwoord geven. Daarom is de ruimte een geweldige onderwerp om te tekenen.

Enkele andere leuke dingen die je kunt tekenen

 1. Je vriend of vriendin
 2. Tattoo’s
 3. Een elf
 4. Smileys
 5. Graffiti’s
 6. Fonts dus bijvoorbeeld je eigen lettertype
 7. Abstracte kunst
 8. Monsters
 9. Strand
 10. Gebouwen
 11. Buitenlandse landschappen

Leuke dingen om te tekenen tips

Als je nog niet zo goed kunt tekenen maak je geen zorgen! Het kost tijd om beter te worden en super professioneel te tekenen. Ga niet continu alles afraffelen in hoop dat het zo sneller gaat. Nee neem je tijd en doe alles op z’n tijd het kost meestal ook jaren voordat je zo goed wordt dat je complimenten krijgt dat je alles perfect kunt tekenen. Dus probeer te denken aan het volgende:
– Je wordt geen pro in een dag
– Probeer onderwerpen te herhalen om ze te meesteren
– Waar ga je tekenen op de computer? Met potloden of met kwasten en verf?

Hopelijk heb je genoten van onze Leuke dingen om te tekenen lijst.

Leave a Reply