iets romantisch doen thuis
iets romantisch doen thuis

Top 30 beste romantische tips voor thuis

Je hoeft niet altijd naar buiten toe te gaan om iets romantisch te doen samen met je partner. Je kan dit namelijk ook thuis! We hebben een leuke lijst voor je samengesteld “iets romantisch doen thuis” . Zo zorgen we ervoor dat je een romantische avondje thuis kunt ervaren. Heb je suggesties aarzel niet om ons een bericht te sturen.

Het belangrijkste is dat je iets samen doet met je partner. In plaats van ieder doet wat aparts zoals dat de ene tv gaat kijken en de andere op de telefoon zit. Als je dit vaak genoeg dan denkt je partner ook waarschijnlijk dat je relatie hartstikke saai begint te worden.


1. Samen romantisch thuis dansen

Elkaar in de ogen aankijken en elkaar rustig aanvoelen terwijl je danst met je partner er is namelijk niets romantischer dan dat! Als je zelf niet goed kunt dansen dan raad ik je aan om een dans stijl te kiezen die weinig kennis vereist zoals merengue of iets die weinig stappen vereist.

Kizomba bijvoorbeeld vereist wat meer stappen en oefening.
Kizomba is weer een dansstijl waar je wat dichter bij elkaar zit te dansen.
https://www.salsaventura.nl/ geeft lessen in heel nederland dit is echt een aanrader als je wilt leren dansen.

Hoelang duurt het voordat je leert te dansen?
Het duurt ongeveer 3 weken voordat je de basis kent van een danstijl.

2. Elkaar een massage geven

iets romantisch doen thuis massage
iets romantisch doen thuis massage

Je kan ook elkaar een lekkere massage geven. Bekijk samen met je partner of zij/hij het leuk vindt om dit te doen met olie of zonder olie aangezien sommige partners geen olie willen gebruiken en sommige wel. Probeer ook te mixen tussen een wat harde massage en een wat zachtere bij grotere spiergroepen moet je wat meer kracht gebruiken en bij kleinere gebruik je minder kracht maar meer wrijving zo lever je de beste ervaring.

hoe kan je betere messages geven?
Op deze youtube video kan je precies zien hoe je een goeie massage geeft aan je partner.

3. Koken voor je partner

iets romantisch koken thuis

Je kan een voortreffelijke gerecht klaar maken voor je partner. Aangezien voor vele de liefde door de maag gaat. Je kan bijvoorbeeld een overheerlijke kip met aardappelen maken voor je partner tenzij ze er niet van houden natuurlijk probeer iets te maken wat ze wel lekker vinden.

Waar vind je goeie recepten?
De albert heijn website zit vol met goeie recepten https://www.ah.nl neem een kijkje en bekijk wat er lekker uitziet. Probeer niet echt uit te kiezen wat jou te moeilijk lijkt zo is de kans dat je een gerecht verpest best groot.

4. Kijk samen een film

Met elkaar knuffelen op de bank met een dekentje en wat chocola. Probeer wel een film uit te kiezen die je partner ook leuk vind of kies een veilige optie zoals comedy/romance. Het is uiteraard niet zo romantisch om een transformers film te kijken met vele explosies (voor meeste er zijn uitzonderingen uiteraard). je kan ook op bol.com kijken naar nieuwe DVD’s bij hebben even voor je gemak paar romatnische films op een rijtje gezet.

Titanic

Pretty woman

Pretty Woman (Special Edition)


5. Doe een spel samen om elkaar beter te kennen

Je kan ook een vragen spel doen om je partner beter te leren kennen.
Hoe speel je zo’n spel? Wel je kan als eerste beginnen en dan stel je een vraag aan je partner zoals “Ben je meer een nacht wezen of meer een dag wezen?” zodra je partner een antwoordt heeft gegeven kan jou partner een vraag stellen en dan moet jij die beantwoorden. Zo leer je elkaar veel beter kennen ook al hebben jullie een enorme lange relatie.

6. Teken elkaar

Teken elkaar op een wit papier en probeer elkaar zo goed mogelijk na te tekenen dit kan namelijk heel grappig zijn en heel romantisch.
Om een romantische avondje thuis te krijgen moet je het wel leuk houden met het tekenen dit betekent dat het veel geduld vereist. Je kan ook het beste een goeie potlood kopen en standaard met daarin een plaatje ga tegenover elkaar zitten en teken elkaar.

7. Elkaar een cadeau geven

Wat ook een leuke idee is om elkaar een leuke cadeau te geven dit kan iets kleins zijn zoals rozen, eten. Maar het kan ook iets groots zijn zoals een dure oorbel, ketting etc.
Echter als je niet zo’n lange relatie hebt dan raad ik je af om een dure cadeau te kopen om te voorkomen dat je straks een dure cadeau koopt voor iemand die straks je ex wordt.

8. Video games spelen

Voor sommige koppels kan het spelen van video games ook romantisch zijn. Je kan namelijk games spelen waar je co-op samen een verhaal kunt spelen natuurlijk is het wel afhankelijk van wat voor soort console je hebt. Op de playstation 4 zijn er games zoals way out die je samen kunt spelen.

9. Twister spelen

Met twister is de bedoeling dat je op de juiste kleuren komt te zitten met je handen en voeten. Dit kan zowel grappig evenals romantisch zijn.
Dit kan een ideale manier zijn om iets romantisch thuis te doen het is ook een manier om iets anders te doen dan het gebruikelijke laten we wat eten thuis schatje.

10. Samen met je partner koken

Je kan ook alleen koken. Maar het gaat erom dat je iets romantisch doet thuis . Dus denk aan gerechten dat je samen kunt klaar maken. Cake kan je bijvoorbeeld samen klaar maken een persoon maakt de deeg klaar en de andere die maakt chocolade op de pan. Dus probeer aan gerechten te denken die je samen klaar maak.

11. Maak samen een schilderij

Je kan samen een leuke schilderij maken die je zelfs in je woonkamer kunt hangen nadat jullie klaar zijn om jullie liefde voor eeuwig te weerspiegelen.
Zet het schilderij op een belangrijke plek zoals in de woonkamer.

12. Maak samen een bucketlist

Samen een bucketlist maken over alle doelen en plannen die jullie samen willen bereiken. Mijn bucketlist is bijvoorbeeld:
1. Skydiven
2. China bezoeken
3. Een eigen tshirt ontwerpen
4. huis kopen

13. Verkleedpartij

Verkleed je jezelf als iemand anders je zult zien dat dit best spannend kan zijn! Je kan bijvoorbeeld omkleden als een character van een film of game.
Dan kan je ook je ook die character nadoen terwijl je met elkaar flirt spannend is dat!

14. Speel karaoke

Gezellig karaoke zingen met een romantische liedje om je partner te laten zien hoeveel je van haar of hem houd. Om het spannend te maken kan je altijd verkleden als een artiest en dan zingen! Als je vals zingt dan kan je beter de televisie wat harder aanzetten zodat je stem wat minder hoorbaar is.


15. Foto’s maken

Je kan ook leuke foto’s samen maken en deze inlijsten. koop wel een fotolijst zoals deze:

Acaza - Multi 12 - Fotolijst - Collagelijst - Zwart

16. Muziek luisteren

luister samen naar geweldige nummers waar jullie beiden van houden. Hou lekker een kleine concert thuis met wat beer en snacks. Je kan op spotify zoeken naar romantic songs playlist zo kan je eindeloos genieten van romantische liedjes. Dit kan je ook met de chromecast streamen naar je televisie toe.

17. Elkaar een boek voorlezen

lees elkaar een boek voor en verdiep je in het verhaal dat je voorleest of aanhoort. Dit kan een diepe effect hebben in je verbeelding en avontuur.
Probeer ervan te genieten samen met je partner. En als jullie dit saai vinden dan kunnen jullie altijd een film kijken

18 geblinddoekt elkaar zoenen

Blinddoek elkaar en ga elkaar lekker zoenen voel elkaar en probeer zoveel mogelijk van elkaar te genieten. Geen stress geen zorgen probeer alleen op elkaar te focussen en niks anders.

19. In bed duiken

Je kan uiteraard ook gemeenschap hebben met elkaar in bed dit is uiteraard ook heel romantisch. Je kan ook nieuwe dingen proberen in bed om zo het plezier te verhogen denk aan bijvoorbeeld kaarsvet, speeltjes, vast binden. Voordat je iets nieuws probeert kijk of je partner dit überhaupt wel lekker of leuk gaat vinden. Als je kaarsvet gaat gebruiken en je partner vindt dit totaal niks dan heeft het uiteraard geen zin om dit dan nog te gebruiken.

20. Samen een bad / douchen nemen

Samen een heerlijke warme bad nemen en elkaar aanvoelen en lekker rustig achter over leunen een ideale relax moment voor jullie beiden.

Wat ik je wel aanraad is om je bad lekker te vullen met wat badzeep en zorg voor bubbels.

21. Kijk oude foto’s van jullie samen en familie

Je kunt je oude foto’s pakken en samen bekijken dit kunnen foto’s zijn van jullie familie of oude dates die jullie hadden.
Als je dit niet hebt dan kun je altijd nu nieuwe maken dan kan je in plaats van oude foto’s bekijken samen nu op het moment nieuwe maken.

22. Foto’s maken

Zoals we zeiden op punt 21 je kunt nu foto’s maken en een hele leuke fotoschoot houden. probeer wel verschillende thema’s uit dus denk aan een fotoshoot als thema de middeleeuwen of een gothic thema fotoschoot. Je kunt ook heel romantisch elkaar kussen en zo foto’s maken als selfie. zo zorg je ervoor dat je een geslaagde romantische avond thuis hebt.

23. Shotjes drinken

Shotjes drinken kan bijhoorlijk gezellig zijn je gaat samen tegelijk shotjes drinken. je kan er ook een drink spel van maken waarbij jullie allebei een shot nemen als bijvoorbeeld een van jullie beide lachen.

24. Samen een reis plannen

Je kan samen een leuke reis plannen die je samen gaat maken. Vele koppels houden er van om zonnige tripjes te organiseren maar uiteraard zijn er ook koppels die meer van een sneeuw tripje houden. Hou wel een budget bij en probeer alles uit te schrijven om een zorgeloze trip te organiseren.

Denk ook aan de volgende dingen :
– Waar willen we naartoe
– Warme of koude plek
– Kindervriendelijk?
– resort of vrij rond lopen?

25. Bordspellen

Alles behalve Monopoly! Je kan alles met je partner spelen echter probeer wel bordspellen te vermijden die ruzies kunnen veroorzaken zoals monopoly. Denk meer aan kaartspellen of bordspellen zoals dammen.

26. Sporten

Je denkt nu huh! Samen sporten is toch niet romantisch…. Wel ligt aan de oefeningen die je samen gaat doen uiteraard.

iets romantisch doen thuis

Zoals je ziet bij de foto kan je push ups doen en dan elkaar een kusje geven. En je partner kan dan een sit-up doen zo combineer je met elkaar. Ook kan je bijvoorbeeld je partner optillen als je sterk genoeg bent en zo sporten.

27. Met elkaar stoeien

Ga lekker met elkaar stoeien doe het natuurlijk niet te wild want als jullie een hetero koppel zijn dan is een meestal zwakker dan de andere. Dus je moet voorzichtig zijn met je partner en geen botten breken. Je kan bijvoorbeeld met elkaar worstelen.

28. Mediteren

Samen mediteren kan wel iets romantisch romantisch zijn vooral als je het thuis doet. Jullie beiden doen jullie ogen dicht en zitten bij elkaar en denken compleet aan niks. Geest compleet leeghalen en diep inademen en dan weer uit…. Geniet van een compleet stilte en laat je vrij van alle stress. Voel elkaar aan en mediteer verder.

29. Kaars lichten aandoen

Lekker romantisch de kaars lichten aandoen en met elkaar praten. Als je wilt kan je dit combineren met wat anders. Je kan bijvoorbeeld ene leuke film kijken samen met kaars lichten. Je kan ook kaars lichten aandoen en heel wat anders doen zoals een diner.

30. Body painten

dit is een hele aparte je kan elkaar body painten met een kleurtje en je kan op je partner allemaal figuren sprayen. Zo ziet je partner er prachtig en kleurig uit.

Conclusie

Hopelijk hebben jullie genoten van onze
iets romantisch doen thuis lijst heb je suggesties aarzel dan niet om ons een leuke bericht te sturen. Verder is het belangrijk om te kijken wat je partner leuk vindt om te doen en probeer dat te doen thuis. het ideale romantische moment thuis is vooral dat je samen bent zonder ruzies en lekker met elkaar kunt genieten van elkaar. lees hier meer over romantisch avondje thuis

Leave a Reply