Hoeveel sparen per maand als alleenstaande

Als een alleenstaande moet je voor jezelf sparen vooral als er iets gebeurt waarbij je incidentele uitgaves hebt. Dan heb je speelruimte nodig dat is waarom sparen zo belangrijk is. Ook is het afhankelijk waarvoor je wilt sparen en voor welke situaties. Wil je gaan sparen voor het geval dat je je werk verliest? Of wil je sparen voor speling kwa kosten?

Sparen voor het geval dat je je werk verliest

Als je wilt sparen voor het geval dat je je werk verliest dan moet je redelijk wat per maand sparen. We gaan er wel van uit dat je ww uitkering zult krijgen wanneer je werk verliest. Dan vallen de kosten wel mee gelukkig.

We raden aan om in dit geval wel minstens 300 euro per maand te sparen. Als je een contract hebt van 6 maanden en je verwacht je baan te verliezen over 6 maanden dan heb je 1800 euro gespaard. Als je rond de 800 euro krijgt van ww uitkering en je vaste lasten zitten rond de 750 dan heb je 50 euro speling.

Sparen voor een nieuwe auto

afhankelijk van welke auto je wilt halen moet je ongeveer 500 euro sparen per maand om snel die nieuwe auto te kunnen halen. Vaak kan je ook een lening afsluiten om om alsnog die nieuwe auto te halen. Hierbij betaal je wel gouw 15% rente bovenop.

Sparen voor het geval dat je op vakantie wilt

Laten we een voorbeeld nemen dat je naar Spanje toe wilt en de kosten zitten op 2000 euro. Dan moet je 2000 euro sparen in de tijdframe dat je op vakantie toe wilt.

Werk je vanuit huis

Wanneer je vanuit huis werkt heb je minder kosten dan iemand die moet reizen naar werk toe. Dit komt vooral omdat iemand die reist naar werk toe ook vaak geneigd is om bijvoorbeeld bij een station te eten. Vooral ik heb hier problemen mee wanneer ik naar werk toe ga dan heb ik vaak honger omdat ik niet heb ontbeten. Dan ga ik naar den haag centraal en denk ik oh wat heb ik een honger het zou fijn zijn als ik iets kan eten en ja hoor de kiosk zit naast me. Zo ben ik geneigd om iets te nemen bij de kiosk. Dit is ook een hele ongezonde gewoonte vooral omdat je dan ook geneigd bent om bijvoorbeeld een red bull te nemen of een croissant. En croissantjes zitten vol boter per 100 gram zit er wel 21 gram vet in!

hoeveel sparen per maand als alleenstaande moeder

Als moeder moet je ook voor je kinderen betalen denk aan eten, school, kleding maar ook speelgoed. Het is wel belangrijk dat je kind speelgoed of iets krijgt om zichzelf te vermaken. Dit is uiteraard niet de top prioriteit maar wel heel leuk voor je kind. De basis kosten van een kind dus eten, kleding per maand kost een ongeveer 340 euro per maand.

Leave a Reply