Hoe uitmaken als je samenwoont

Hoe uitmaken als je samenwoont

het kan vrij lastig zijn als je relatie stuk gaat terwijl je samewoont. Het is nog lastiger als je een koopwoning hebt samen. In deze artikel gaan we ervan uit dat je geen koopwoning hebt met je soon to be ex.

Bij een koopwoning moet je namelijk extra afspraken maken zoals. Wat krijgt de partij die het huis gaat verlaten? Ga je hem of haar betalen voor zijn/haar helft van het huis? Of maken jullie de afspraak dat bij verkoop dat jullie het geld gaan verdelen. Als je twijfels hebt dan raad ik je aan om een advocaat in te huren voordat je iets doet wat niet rechtsgeldig is.

Wat moet je zeggen ?

Probeer het uit te maken zonder dat je je partner teveel kwetst. Als je kan probeer ook een reden te vertellen waarom het niet werkt. Zodra je dit hebt gedaan ga je samen een gesprek aan wat de vervolgstappen zijn.


Neutrale grond vinden

Spreek af waar jij en je ex zullen slapen. Moet je ex op de bank en jij op de bed? Spreek dit dan af . Ook is het belangrijk om vast te stellen of het belangrijk is om aparte tijden af te spreken bijvoorbeeld dat. Je ex 16:00 tot 17:00 de keuken mag gebruiken en jij 17:00 tot 18;00 dan voorkom je dat jullie met elkaar te maken hebben. Ook is het uiteraard mogelijk om te zeggen tegen je ex ga maar naar je ouders toe als dit echt niet gaar werken.

Aangezien dat exen vaak misbruik willen maken van de situatie moet je streng genoeg zijn om je ex te vertellen dat hij of zij een neutrale grond moeten opzoeken. Of dit nou bij zijn of haar ouders zijn of in de woonkamer bij jullie gezamelijke huis.

Afspraken maken

Nadat jullie het hebben uitgemaakt en de neutrale grond hebben vastgesteld dan kunnen jullie afspraken maken. Bijvoorbeeld dat je ex binnen 2 maanden uit huis moet. En wat zij of hij aan spullen mag hebben. Zo voorkom je namelijk grote ruzie.

Nakomen van afspraken

het is belangrijk dat de afspraken worden nagekomen. Ook moet je afspraken maken voor het geval dat de afspraken niet worden nagekomen. Bijvoorbeeld dat als je ex niet binnen 2 maanden uit huis is dat je hem of haar de deur uitzet. En hoe koud dat ook is je moet het doen want anders komen jullie nooit verder.

Kinderen?

Afhankelijk van waarom jullie uit elkaar gaan moeten jullie afspraken maken over de kinderen. Wanneer mag mama of papa de kids zien? Vaak is het zo dat de vader de kinderen om de 2 weken 2 dagen mag zien of dit nou bij zijn thuis is of bij jou dat moeten jullie samen afspreken.

Eigendom

Maak het duidelijk van wie wat is van wie is de televisie? De oven, auto?
Als een van jullie de bon nog heeft of bewijzen van bank mutaties dan is die persoon de eigenaar. Daarom is het altijd belangrijk om bonnen te bewaren. Dit toont natuurlijk aan dat jij de eigenaar bent van dat apparaat/ding.

Hoe uitmaken als je samenwoont conclusie

verder zal een uitmaak sessie vooral als je samenwoont nooit pijnloos zijn. Hopelijk kan je met deze tips wel je pijn beperken.

Leave a Reply