Geen vrienden hebben

Geen vrienden hebben

het is geen schaamte als je geen vrienden hebt je hebt helemaal niks om voor te schamen. Dit gebeurt meestal als je een introvert bent. Of dat je een moeilijke character hebt en niet met veel mensen om kan gaan. Dus stel je voor dat je snel boos wordt of dat je alleen maar over jezelf praat en niet vraagt om een ander. Maak je minder snel vrienden dus wat kan je allemaal doen om ervoor te zorgen dat je wel vrienden kan maken? Dat gaan we gelukkig in deze artikel bespreken wellicht maak je zo de beste vrienden van je leven! Het is ook belangrijk dat je vrienden kan maken met mensen die jou waarderen in plaats van dat je ze hebt puur om enkele vrienden te hebben.

Oorzaak

slecht

Een van de oorzaken dat je geen vrienden hebt is simpelweg omdat je wellicht niet genoeg interrese hebt om vrienden te maken ? Je moet jezelf afvragen waarom je geen vrienden hebt hoe komt dat? Probeer zo vast te stellen waarom je geen vrienden hebt en probeer daar op in te spelen. Als je geen vrienden hebt omdat je niet naar buiten gaat probeer dan meer naar buiten te gaan. Je kan jezelf bijvoorbeeld inschrijven op een sport en daar vrienden te maken. Ook op school kan je makkelijk vrienden maken of op werk omdat je zoveel tijd spendeert met ze leer je ze makkelijk kennen.

Praat niet alleen over jezelf

praat niet alleen over jezelf

Dit is een belangrijke wanneer je alleen maar over jezelf praat lijk je egoistisch. En kom je over alsof je geen interrese hebt in anderen. Zo leer je bijna niks van de andere en kan je ook niks vinden wat jullie met elkaar gemeen hebben en zal het heel moeilijk zijn om een vriendschap aan te gaan. Dus probeer ook te vragen aan de ander wat ze leuk vinden om te doen en misschien zelfs over hun familie hebben ze broers zussen etc.
Zo leer je ze ook kennen vraag ook wat voor sport ze leuk vinden om te doen of wat voor films ze leuk vinden zo kan je samen wat leuks doen.

Hoe kies je de juiste goede vrienden uit?

vriendschap

Het gaat niet alleen maar om het maken van vrienden het gaat het ook om dat je de juiste vrienden maakt. Want aan neppe vrinden heb je niks aan dan ben je weer terug bij het begin en kan je net zo goed opnieuw beginnen. Dus je moet snel handelen kijk eerst of die potentiële vriendschap ook jou wat te bieden heeft dan alleen jij hun.

Er zijn zoveel type mensen je hebt gierige mensen, vrijgevige mensen je heb ook mensen die al je aandacht opslokken je hebt ook hele vriendelijke vrienden die het liefste voor je willen zorgen. Je hebt ook vrienden die snel jaloers worden of snel boos worden dit kan allemaal. Dit herken je alleen maar als je al vrienden bent met ze en dat je ze langer kent dan alleen maar vandaag.

Verder hoef je niet al teveel zorgen maken over het maken van nieuwe vrienden je leert ze van zelf kennen. En zo kom je achter hun voordelen en nadelen. Dan kan je de keuze maken of ze goed bij je passen of niet.

Sport clubs

vrienden maken in een sportclub

Sport clubs is een ideale plek om nieuwe vrienden te maken. Het is best simpel een truc wat ik zelf vaak gebruik is dat ik vraag wat voor training ze doen. Zo zorg ik ervoor dat ik een interactie begin met ze daarna vraag ik of ze samen willen trainen met me of dat ik ze eventueel kan helpen met bijvoorbeeld bench pressen. Zo kan je makkelijk nieuwe vrienden maken. Als je een verlegen iemand bent dan raadt ik je aan om een sport te kiezen waar je per se met andere moet praten zoals judo of bjj/boksen want je hebt iemand nodig om tegen te boksen of judo op uit te oefenen.
Dus voordat je met iemand gaat sparren kan je bijvoorbeeld vragen hey ik ben pietje en wat is jou naam? En hopelijk praten jullie verder over jullie school, leven en worden jullie vrienden ook naast het sporten.

Werk

vreinden maken op werk

Dik kan een hele makkelijke zijn als je in een prettige omgeving werkt. Enige wat je hoeft te doen is te praten met je collega’s en uiteindelijk te vragen of je wat met ze kan doen buiten kantoor uren. Verder is het ook belangrijk om tegen een nee te kunnen sommige collega’s willen totaal geen vrienden worden omdat ze kantoor wellicht als zakelijk zien. En ze willen hun prive leven niet delen met collega’s als dit het geval is dan moet je het wellicht accepteren dat ze geen vrienden met je willen zijn.

Wat ook een optie is om langs te gaan bij de buren bijvoorbeeld het bedrijf die naast het bedrijf zit waar je voor werkt. En introduceer jezelf en maak gezellig een praatje met een aantal buren.

Evenementen, clubs, festivals

Festivals kan ook een prima situatie zijn om vrienden te maken alleen moet je meer met je lichaamstaal communiceren met mensen in plaats van met je gepraat. Dus hoe kan je vrienden maken met je lichaamstaal? Wel probeer eerst de aandacht te wekken van de persoon waar je eventueel vrienden mee wilt worden probeer dan wellicht iets aan te bieden zoals een drankje of dans samen met die persoon. Zo kan je nadat de festival voorbij is die persoon aanspreken en eventueel na de festival afspreken.

Via Via (kennis)

Je kan ook vrienden maken via een introductie van een kennis die je hebt. Je kan ook eerlijk tegen je kennis vertellen dat je nieuwe vrienden wilt maken en wellicht dat die persoon iemand kent die hele goede vrienden met jou kan zijn. En hopelijk zegt hij of zij ja hoor ik ken wel iemand die wellicht vrienden met je wilt worden. Wees eerlijk want alleen zo kan je een hechte vriendschap beginnen met iemand. Het zou ook geweldig zijn als je in een groepje samen met die potentieele vriend of vriendin kan afspreken zo is het niet ongemakkelijk als het niet zo goed gaat en het gesprek stil valt.

Via een familielid

Je kan ook via een familie lid een goede vriend of vriendin leren kennen. Vooral als het een familielid is weet je dat het een goede aanrader kan zijn om die persoon te leren kennen. Want je familie wilt meestal het beste voor jou. Tenzij je een gestoorde familie hebt dan raad ik je aan om niet hun advies te volgen 🙂

De buren

Je woont naast andere mensen dus waarom niet vaker met ze praten? Zo kan je wellicht makkelijk vrienden maken. En het kan vooral super makkelijk aangezien je naast ze woont. Je ziet ze waarschijnlijk ook vaker dan 1 dag dus je hebt genoeg tijd om een vriendschap met ze op te bouwen.

Je kan ze ook uitnodigen om een lekkere bakje koffie bij jou te drinken thuis. En dan kunnen jullie vaker praten over allerlei dingen die jullie met elkaar gemeen hebben. Wellicht kan je ook iets met elkaar afspreken om te doen. Zoals uit eten gaan of bbq in de tuin.

Wat verwacht je hieruit?

Wat je vooral over na moet denken is wat je uit deze vriendschap wilt halen. Wil je vaak wat samen met die nieuwe vriend of vreindin doen of wil je alleen een vriendschap hebben waarbij je af en toe met elkaar praat. Denk hier vooral over na want als je vrienden bent met de buren dan ben je vaker geneigd om een wat meer afstandelijke vriendschap te hebben.

Nog meer tips?

Bekijk alpham. video over het maken van nieuwe vrienden.

Leave a Reply