Geen echte vrienden

Hoe herken je geen echte vriendschap? Vroeg of later kom je er zelf achter.
Maar liever kom je er eerder achter om problemen te voorkomen. Maar goed hoe kom je erachter dat je vrienden geen echte vrienden zijn? Ten eerste zijn er paar simpele aanwijzingen zoals een vriend(in) die je alleen belt als hij of zij je nodig heeft. Deze vrienden maken alleen gebruik van je hulp of geld. Als ze je hulp niet kunnen gebruiken zullen ze ook geen contact met je opnemen. Deze mensen zijn geen echte vrienden met deze mensen krijg je ook vaak op een latere termijn contact verlies .

Vrienden die je geld gebruiken

Hoe herken je vrienden die je geld gebruiken? Best simpel het zijn mensen die je alleen bereiken als ze je nodig hebben voor geld. Als je merkt dat Pietje je alleen belt wanneer hij geld nodig heeft voor een feest of om te reizen. Sommige gaan zelfs zo ver dat ze speciaal naar je huis gaan om geld te vragen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen zoals mensen die het geld echt nodig hebben.

Vrienden die naar je toekomen wanneer ze problemen hebben

Er zijn vrienden die je bereiken wanneer ze problemen hebben. Dit zijn ook geen echte vrienden dit zijn personen die alleen een band met je hebben omdat ze iets van je willen en in dit geval is dat ze hun problemen bij jou kwijt kunnen. Dit brengt jou negatieve energie toe en je vriendschap is niet geldig.

Wat moet je wel zoeken in een goeie vriendschap?

Goeie vrienden herken je aan de band dat ze met je hebben. Is je relatie met hun niet alleen maar eenzijdig maar het komt van beide kanten? Dan kan je al meteen inschatten dat het een goede vriendschap is.

Leave a Reply