elke dag ruzie met partner

Elke dag ruzie met partner

Elke dag ruzie met partner en je vraagt jezelf af waarom heb ik elke dag ruzie met de liefde van mijn leven? Gelukkig valt dit meestal op te lossen laten we meteen de diepte in gaan om te kijken hoe jij dit het beste kunt oplossen.

Er ontbreekt wat in je relatie

Het kan namelijk zo zijn dat je elke dag ruzie hebt met je partner omdat hij of zij aan iets ontbreekt. Het kan aandacht zijn dus dat je bijvoorbeeld teveel werkt of te vaak afwezig bent waardoor je partner te weinig aandacht ontvangt. Hierdoor kan de frustratie van je partner geuit worden in woede waardoor je elke dag ruzie hebt. Vaak zal je dan ruzie hebben om de kleinste dingen zoals waarom heb je de afwas niet gedaan whuah!!! Woede woede en nog meer woede.

Hoe los je dit op?

Soms valt het niet op te lossen maar wat je wel kan doen is erover praten. Schatje waarom hebben we zovaak ruzie zit je met iets ? Probeer te onderzoeken waarom je partner aan iets ontbreekt of waarom zijn emoties worden omgekeerd naar woede.

Voorbeeld situatie

Een goede voorbeeld is dat je elke dag ruzie hebt met je partner over waarom jij niet genoeg helpt in huis. Je partner uit enorme frustratie over waarom jij niet de was hebt gedaan vandaag. Maar ook waarom jij niet genoeg verdient voor het huishouden en alle uitgaves. En elke dag heb je hetzelfde explosieve gesprekken en soms barst het zelfs uit tot fysieke geweld. In deze situatie voelt de vrouw zich vermoeid van alle werk wat zij moet doen in huis en buitens-huis waardoor ze dit uit in explosieve opmerkingen. De man voelt zich verward en weet niet wat er aan de hand is. De man denkt dat ze niet bij hem wilt wonen of dat ze wellicht een andere heeft gevonden. En beiden uiten dit in negatieve opmerkingen die de toestand niet verhelpen.

Dit gebeurt helaas al te vaak in relaties partners die elkaar niet aanvoelen en wachten totdat er een explosie wordt veroorzaakt.
Ik zou zeggen wees de kudde voor en doe alles van te voren.
Communicatie is de sleutel tot elke succesvolle relatie.
Wat je nog meer kunt doen is een andere perspectief aan te vragen bij iemand die je vetrouwd. Vertel eerlijk wat er allemaal is gebeurt en of hij of zij jou kan vertellen wat er allemaal aan de hand is of wat het kan zijn.
Zodat je daar namelijk op kunt inspelen.

Meningsverschillen

vaak worden er onnodig commotie veroorzaakt wanneer er meningsverschillen worden veroorzaakt. Dit kan gebeuren doordat jou partner een sterke stand staat en jij ook en beiden willen jullie het resultaat op elkaar reflecteren. Vaak helpt het ook om je zinnen anders te formuleren wanneer jullie meningsverschillen hebben.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende zinnen
Wat klinkt beter ?

Jij bent een varken! Het lijkt hier net een varkenstal.
of
Ik wil graag dat je je spullen opruimt want het is niet zo netjes hier.

Ik kan je wel verzekeren dat de 2de optie veel betere aankomt bij iemand dan de eerste. De eerste komt ook zodanig over dat het beledigent is.

Leave a Reply