dieren tekenen

Dieren tekenen

Als je al een keer naar de dierentuin bent geweest dan realiseer je hoe leuk dieren kunnen zijn. Het zijn prachtige wezens die samen met ons wonen op het planeet aarde. En als je iets wilt tekenen dan zijn dieren een leuke onderwerp vooral als je dit als inspiratie wilt gebruiken voor fantasie tekeningen. Maar hoe begin je ? Soms is het beter om alleen het anatomie van een dier te tekenen en daarna pas de details toe te voegen zoals haren en veren. Zo teken je eerst de basis figuren en dan pas komen er andere kenmerken waarbij je het dier kunt herkennen. En als laatst voeg je shaduw en highlights toe om een leuke tekening af te maken.

Paarden

paarden tekenen

Paarden hebben 4 benen een langere nek en hebben meestal haren op hun nek. Ook hebben ze een lange bek dit zijn de basis kenmerken van een paard. Dit zijn de belangrijkste kenmerken zodat degene die naar jou tekening kijkt kan herkennen dat jij een paarf hebt getekend. Dit is het ook het manier hoe jij moet denken als kunstenaar. Denk eerst in basisvormen en dan pas in details .

Honden

honden tekenen

Honden kan je vooral herkennen aan hun vorm. Vaak is het moeilijk te onderschijden van wolven omdat wolven net als honden dezelfde vorm hebben. Als je een hond gaat tekenen dan moet je rekening houden dat elke hond een andere vorm heeft. Pitbulls zijn wat fiercer en zien er wat gemener uit dan bijvoorbeeld een Shih Tzu .

Katten

katten tekenen

Je kan ook katten tekenen die zijn namelijk vrij makkelijk te herkennen dopr hun ogen. Maar ook hun oren zijn vrij herkenbaar. Als een mens katten oren aan heeft voor halloween dan kan je het ook vrij makkelijk herkennen.

Leeuwen

Moeilijke en gevaarlijke dier is de leeuw. Deze komen al als gevaar signaal door onze brein heen. Ze hebben scherpe tanden en veel haar. Een zeer leuke onderwerp om voor te tekenen.

Dolfijnen

dolfijnen tekenen

Zoals je waarschijnlijk hebt gehoord zijn dolfijnen lieve neutrale dieren die wij niet verdienen. Ze stralen vreugde en plezier uit. Er is zelfs een verhaal over dat een mevrouw verdwaald was in het oceaan. Maar de dolfijnen haar de juiste weg hadden gewezen. Of het waar is of niet het blijven prachtige dieren die we mooi kunnen tekenen.

Koe

Mooeeeeee!!! Zegt de koe. Onze voornamelijkste bron van melk leuke dieren om te tekenen. Vooral als je er meerdere van tekent.

Varkens

Ik begrijp niet waarom meeste mensen varkens afschuwen. Het klopt dat ze vrijwel alles eten en vaak in de modder bevinden maar dat betekent niet dat we ze moeten afschuwen. Het kunnen prachtige dieren zijn ze hebben een roze kleurtje en zijn geen enorme aggresieve dieren.

Pauwen

Trotse dieren die zichzelf willen uitblinken dat zijn pauwen en dat zie je ook terug in je tekeningen.

Slangen

slangen tekenen

slangen zijn meer sneaky dieren op de grond sluipen naar hun prooi. en hebben een vorm van een lange worst die je plak neerlegt op de grond.
Kunstenaars kiezen daarom meestal om deze dieren in een achtergrond te zetten waarbij ze niet enorm uitspringen.

Sommige slangen zijn echter zeer giftig hier moet je ook voor oppassen als je ze ziet in het echt.

Hagedis

hagedis tekenen

Hagedissen lijken wel een beetje op krokodillen alleen veel kleiner en minder gevaarlijk uiteraard. Vaak hebben mensen ze als huisdieren in een klein ruimte ze eten vooral insecten.

Krokodillen

krokodil tekenen

krokodillen zijn dieren met lange bekken zo moet je ze ook tekenen. Met scherpe tanden en kleine stekels op de rug.

Schildpadden

schildpadden tekenen

Waarom zouden we ons beperken aan land dieren? We kunnen ook schildpadden tekenen en of vissen zo creëren we afwisseling!
Vooral zeedieren geven een rustgevende uitstraling.

Vissen

Er zijn vele soorten vissen die je kunt tekenen. Of het nou goudvissen zijn of haaien. Het maakt niet uit ze zijn allemaal prachtig. Zodra je de kleuren goed onder de knee hebt dan zal je zien dat je vissen levendig uitzien.

Leave a Reply