Afstand nemen in vriendschap

Afstand nemen in vriendschap

Soms kunnen vriendschappen schadelijk zijn voor je leven. Sommige mensen die beïnvloeden je leven zo slecht dat je hier absoluut niet meer tegen kan. Dit kan bijvoorbeeld een situatie zijn waarbij een vriend of vriendin je continue aan de drugs helpt. Maar het kan ook zoiets zijn als dat je vriend of vriendin je continue geld vraagt en dan niks meer van haar of hem laat weten. De vraag is dan hoe ga je hier mee om? Het blijft een vriendschap uiteraard en je wilt wel dat ze niet gekwetst worden.

Het kan ook iets simpelers zijn misschien merk je nu dat je vriendschap niet voor jullie is. Wellicht kunnen jullie niet zo goed mer elkaar opschieten als eerst. Meningsverschillen of interrese verschillen.
Het hoeft niet altijd iets ingewikkelds te zijn uiteraard.

Veel ruzies

Veel ruzies in je vriendschap kan een enorme killer zijn. Het kan zijn dat jullie veel ruzies hebben over bijvoorbeeld wat de ene wilt doen en de andere niet. Of wellicht hebben je geld geleend van elkaar en nu is het zo erg uitgebroken dat jullie ruzie hebben. En nu? Eerlijk is eerlijk als jullie hebben afgesproken om elkaar te betalen bij een persoonlijke lening dan moet je je belofte waarmaken. Of probeer een oplossing te vinden zodat jullie beiden rustig verder kunnen bij ruzies is het namelijk ook zo. Dat het vriendschap wordt beschadigt als je toch niet verder wilt met de vriendschap dan raad ik je aan om rustig en neutraal het vriendschap te sluiten. Dit doe je door eerst het probleem op te lossen dat jullie met elkaar hebben en dan neutraal minder te communiceren zodat de vriendschap langzaam vanzelf gaat sluiten.

Leave a Reply