Afstand nemen in vriendschap

Afstand nemen in vriendschap

Soms kunnen vriendschappen schadelijk zijn voor je leven. Sommige mensen die beïnvloeden je leven zo slecht dat je hier absoluut niet meer tegen kan. Dit kan bijvoorbeeld een situatie zijn waarbij een vriend of vriendin je continue aan de drugs helpt. Maar het kan ook zoiets zijn als dat je vriend of vriendin je continue geld vraagt en dan niks meer van haar of hem laat weten. De vraag is dan hoe ga je hier mee om? Het blijft een vriendschap uiteraard en je wilt wel dat ze niet gekwetst worden.

Het kan ook iets simpelers zijn misschien merk je nu dat je vriendschap niet voor jullie is. Wellicht kunnen jullie niet zo goed mer elkaar opschieten als eerst. Meningsverschillen of interrese verschillen.
Het hoeft niet altijd iets ingewikkelds te zijn uiteraard.

Veel ruzies

Veel ruzies in je vriendschap kan een enorme killer zijn. Het kan zijn dat jullie veel ruzies hebben over bijvoorbeeld wat de ene wilt doen en de andere niet. Of wellicht hebben je geld geleend van elkaar en nu is het zo erg uitgebroken dat jullie ruzie hebben. En nu? Eerlijk is eerlijk als jullie hebben afgesproken om elkaar te betalen bij een persoonlijke lening dan moet je je belofte waarmaken. Of probeer een oplossing te vinden zodat jullie beiden rustig verder kunnen bij ruzies is het namelijk ook zo. Dat het vriendschap wordt beschadigt als je toch niet verder wilt met de vriendschap dan raad ik je aan om rustig en neutraal het vriendschap te sluiten. Dit doe je door eerst het probleem op te lossen dat jullie met elkaar hebben en dan neutraal minder te communiceren zodat de vriendschap langzaam vanzelf gaat sluiten.

Je wordt gebruikt voor je geld

dit zijn de ergste vrienden je hoort alleen van ze als ze wat van je willen namelijk jou geld. Dit soort vrienden kan je ook namelijk geen vrienden noemen ze zuigen je geld op en ze zijn ook weg wanneer je geen geld meer aan ze geeft. Dus ik raad je aan om ze zo snel mogelijk uit je leven te zetten want dit zijn geen goede invloeden in je leven.

Je wordt gebruikt voor je aardigheid

Je wordt gebruikt voor je aardigheid

Je kan ook gebruikt worden voor je aardigheid. Iedereen heeft verschillende persoonlijkheden en je vrienden kunnen ook een bepaald persoonlijkheid hebben een aandacht zoeker iemand die aandacht zoekt bij vrienden en familie. Ze zoeken ook vaak de slachtoffer rol bij alles wat ze doen. Ze zullen je vaak vertellen over hoe slecht mensen hem of haar behandelen op werk of op school. Dat zij of hem niks heeft gedaan om zo slecht behandelt te worden maar toch op een of andere manier willen mensen haar of hem zo slecht behandelen. En elke keer komen ze naar jou toe om te huilen over alle situaties maar wanneer jij ze nodig hebt zijn ze nergens te vinden jammer hoor!

Je wordt gebruikt voor je populariteit

Je kan ook worden gebruikt omdat je veel mensen kent of de juiste persoon. Stel je voor je bent vrienden met iemand en zijn bedoeling is alleen maar om een relatie te beginnen met je vriendin of vriend. Dan voel je je natuurlijk enorm gebruikt en dat is ook terecht zij gebruiken je en dan willen ze het liefste niks meer met je te maken hebben. Ze zien je als een tussenstap om hun doelen te bereiken dat is geen vriendschap dus ik raad je aan om deze mensen niet teveel aandacht te geven.

Ze lopen over je heen?

Stel je voor iemand is alleen bevriend met je puur omdat ze over je heen kunnen lopen en je misbruiken voor hun eigen plezier! Dat is iets waar ik zelf enorm misselijk van wordt. Als dit het geval is probeer die vriendschap zo snel mogelijk te verbreken! Dit is iets wat een enorme negatieve gevolgen kan hebben tot je leven.

Afstand nemen met de vriendschap

Zodra je beslist om afstand te nemen met je vriendschap is het belangrijk dat je afstand neemt van je vriendschap dit doe je door minder te communiceren met je vriend of vriendin. Uiteindelijk zal het van zelf overgaan te minste zo worden meeste vriendschappen beëindigt.

Je kan er ook voor kiezen om je vriend of vriendin eerlijk te vertellen waarom je geen vrienden met ze meer wilt zijn. Wel moet je dit vertellen in een rustige plek waarbij je conflicten kan voorkomen.

Negeren om meer afstand te creëren

Nu zijn we op het punt om door te nemen hoe je de vriendschap kunt beeindigen of teminste meer afstand met je vriendschap kan creëren.
Een van de manieren is om je vriend of vriendin te negeren. Als ze je een whatsapp bericht sturen haar of hem te negeren hiermee zullen ze je ook minder berichten sturen en minder lastig te vallen hopelijk teminste!

Als ze je vragen om iets leuks te doen zeg je nee en als ze je iets vragen negeer je het. Als ze je bellen negeer je hun belletje en zo raken ze wel moe om jou continue berichten te sturen en te bellen.

Eerlijk vertellen dat je de vriendschap wilt verbreken

dit is enorm dapper maar is het wel verstandig? Op deze manier kan je heel makkelijk ruzie maken met die vriend of vriendin van je en dat wil je ten allertijde voorkomen.

Dus je kan dit wel doen maar wees voorbereid dat je ruzie kan krijgen. Je kan het ook eerlijk vertellen en proberen zo aardig mogelijk over te komen. Dus zachtjes vertellen dat jullie niet bij elkaar passen als vrienden en dat het beter is om uit elkaar te gaan of elkaar minder te zien. En dat het niet specifiek aan hun ligt maar ook aan jou en dat het gewoon niet past in je leven.

Hou je beslising vast

Soms tijdens het verbreken van je vriendschap of je dit nou doet met het negeren van hem of haar of dat je het direct in het gezicht verteld. Moet je je beslising vast houden je kan niet opeens van gedachte veranderen. Vaak als je wat meer afstand neemt kunnen ze tijdelijk veranderen en dan wordt je verleidt om alsnog maar vrienden weer vrienden te worden.

Leave a Reply